VOT ELECTRONIC.cat

Web informatiu NO OFICIAL sobre el vot electrònic per als catalans residents a l'exterior

EXEMPLES DE VOT ELECTRÒNIC

VOT ELECTRÒNIC A LES CAMBRES DE COMERÇ (2019)

Des de dijous, 2 de maig, fins al 8 de març, unes 680.000 empreses i autònoms podran exercir el seu vot per renovar els plenaris de les 13 cambres de comerç de Catalunya, un procés que permetrà escollir els presidents d'aquestes entitats, que són un autèntic lobi empresarial.

El sistema de votació l'ha desenvolupat la multinacional catalana Scytl. Per exercir el vot qualsevol elector (empresa o autònom) que consti en el cens haurà d'utilitzar un dels certificats admesos. Aquests certificats incorporen la identificació de la persona que l'emet i la representació que ostenta de l'empresa -en cas de persones jurídiques- i només es poden utilitzar per la persona titular del mateix. A més, l'ordinador haurà de tenir instal·lat Java Script.

Aquest aspecte és el que ha generat més polèmica. Alguns dels candidats demanaven una doble autenticació de qui vota, per evitar que, per exemple, els gestors de moltes empreses i sobretot autònoms votin massivament a alguna de les candidatures aprofitant la representació dels seus clients. Un cop emès el vot, es rep un rebut com a comprovant de la votació.

Per votar s'ha d'anar a la pàgina web de la cambra corresponent, on hi ha un enllaç per exercir el vot. Per assegurar-se que no hi ha 'pishing' (suplantació de la plataforma de votació) cal fixar-se en que a la barra d'adreces del navegador surt el cadenat i l'adreça és segura, és a dir, encapçalada com https://.

Més info

VOT ELECTRÒNIC A PANAMÀ (2019)

SUBSCRIU-TE!CONDICIONSBAIXA

VOT ELECTRONIC.cat no pertany al govern català ni a cap partit polític.  Aquesta és una iniciativa de CATALANSALMON.com

CATALANSALMON.com  
VULLVOTAR.com  

Vius a l'estranger i vols contactar amb altres catalans?
CATALANSALMON.COM et muntem una web latevaciutat.catalansalmon.com, de franc només has de demanar-la.

44.223.39.67
[email protected]